X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Susţinătorii Platformei "DA" au pichetat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor

1 oct. 2015,, 09:00   Societate
3183 0
Foto: trm.md
Susţinătorii Platformei civice "Demnitate şi Adevăr" (DA) au pichetat miercuri Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Moldova. Potrivit agenţiei "Infotag", câteva zeci de oameni au cerut ministerului să nu pună beţe în roate cetăţenilor care duminică vor dori să vină la Chişinău pentru o nouă manifestaţie.

Unul din liderii platformei "DA", Vasile Năstase, a declarat într-o conferinţă de presă în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău că duminică va avea loc o nouă Mare Adunare Naţională, la care se aşteaptă venirea a zeci de mii de oameni.

"Noi deja ştim ce se face în asemenea cazuri. Ministerul Transporturilor face tot posibilul pentru a nu permite cetăţenilor să participe la proteste. Noi avem experienţă de asemenea manifestaţii, desfăşurate pe 7 iunie şi 6 septembrie. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor şantajau şoferii de autobuz şi microbuz că le vor retrage licenţa dacă cei din urmă vor aduce oameni la Chişinău. Mulţi transportatori refuzau în ultimul moment să meargă la Chişinău, pentru a nu avea probleme cu Ministerul", a spus Năstase.

El a mai informat că la şedinţa din 30 septembrie a Consiliului Marii Adunări Naţionale, creat în cadrul manifestaţiilor din 6 septembrie, s-a discutat organizarea evenimentului din 4 octombrie.

"S-a decis de a îndemnat şefii organelor de drept, cum sunt Procurorul general şi directorul Centrului Naţional Anticorupţie, să demisioneze pentru a detensiona situaţia înainte de adunarea de duminică. Astfel, autorităţile ar da de înţeles că ei iau în considerare vocea oamenilor care deja de o lună înnoptează în corturi, participă la proteste, marşuri şi pichete", a declarat Năstase.

Pichetarea Ministerului cu scandarea lozincilor antistatale a durat circa o oră. Nimeni din demnitari nu a ieşit să vorbească cu protestatarii, poliţia a supravegheat evenimentul, dar nu s-a implicat în acţiunile manifestanţilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?