X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 268
Transnistria stiri: 1417

Tăbîrță: Partidele de stînga mizează pe eșecul alegerii președintelui

1 oct. 2015,, 15:54   Politică
3092 1

Tăbîrță: Partidele de stînga mizează pe eșecul alegerii președintelui
Foto : omg.md

Protestul organizat de Partidul Socialiștilor și „Partidul Nostru” este un început de campanie electorală pentru alegerile anticipate, susține analistul politic Ion Tăbîrță. Intervievat de NOI.md, expertul a menționat că cele două partide de stînga încearcă de pe acum să acumuleze capital politic în eventualitatea unui eșec în alegerea președintelui în martie 2016.

În condițiile în care Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele șase luni ale mandatului președintelui, cele două formațiuni politice sînt conștiente că alegerile anticipate nu pot avea loc acum, susține politologul.

„Știm că exercițiul alegerii șefului statului este foarte dificil de depășit. Am avut mai multe cazuri de blocaj politic. În aceste condiții, probabil că se pregătește terenul pentru eșecul alegerii șefului statului și de aici să se ajungă la alegeri anticipate. Putem spune că partidele de stînga au intrat într-o campanie electorală pentru anticipate, care ar putea avea loc în primăvara sau vara anului viitor. Cerința lor cu privire la anticipate este o acțiune pur politică, de acumulare a capitalului politic”, a explicat Ion Tăbîrță.

În ceea ce privește revendicările Platformei „Demnitate și Adevăr”, analistul afirmă că solicitările acestora sînt confuze, iar pînă acum nu s-a conturat un plan de acțiuni care să aibă o finalitate. În opinia interlocutorului, succesul mitingului din 6 septembrie i-a determinat pe liderii Platformei să meargă pe ideea inițierii unui proiect politic.

„La protestul din 6 septembrie, liderii Platformei au ridicat ștacheta destul de sus, ceea ce i-a făcut să ceară prea mult. Acum, la patru săptămîni de la acel miting, pe 4 octombrie, ei vor trebui să-și reconfirme poziția printr-o prezență cel puțin la fel numeroasă. Dacă nu vor reuși, înseamnă că acest miting începe să se dezumfle”, a menționat intervievatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав