X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Diacov: E timpul pentru măsuri extraordinare împotriva corupției (VIDEO)

2 oct. 2015,, 12:46   Societate
4156 6

Diacov: E timpul pentru măsuri extraordinare împotriva corupției
Foto : noi.md

Procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, îi cere procurorului general să intenteze dosare penale pe numele unor judecători de la Curtea de Apel Chișinău, care, în opinia sa, au pronunțat decizii ilegale. Ion Diacov susține că a expediat un demers în acest sens lui Corneliu Gurin, dar fără rezultat, notează NOI.md.

Ion Diacov a făcut referire la cazul relatat presei anterior, cînd trei magistrații ai Curții de Apel au dispus eliberarea din arest preventiv a unui traficant de droguri, care fusese reținut cu 70 de kilograme de hașiș asupra sa. Ion Diacov suspectează că cei trei judecători s-au ghidat de interesele persoanele atunci cînd au decis să-l elibereze pe infractor.

„Acești judecători vor să ne prostească. Ei trebuie demiși și anchetați. Doar procurorul general are competența exclusivă de a porni sau nu dosar penal, iar în acest caz cred că cercetări trebuie făcute. Eu, în genere, pot să fac altfel – să mă adresez președintelui Parlamentului să identifice un procuror care să pornească un dosar împotriva procurorului general, dacă el nu vrea și abuzează de funcția pe care o deține. Eu sînt gata să răspund, inclusiv, penal pentru ceea ce vorbesc”, a menționat Diacov.

Potrivit procurorului, corupția din sistemul justiției a ajuns la un nivel inadmisibil, iar guvernarea trebuie să ia măsuri neordinare pentru a stopa acest fenomen. Timpul reformelor și a declarațiilor a trecut, acum trebuie efectuată o curățare a sistemului, susține Diacov.

„Judecătorii și procurorii care au încălcat legea trebuie demiși și trași la răspundere penală. Afară din organe și la pușcărie, a spus-o chiar președintele țării ieri, nu doar eu. Noi sîntem într-o situație excepțională, poporul stă în stradă și nu avem cînd să facem comisii și să elaborăm nu știu ce programe. Nu controlați pînă la temperatura de fierbere răbdarea oamenilor!”, a conchis Ion Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?