Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Năstase: Streleț încearcă să distorsioneze realitatea

6 oct. 2015,, 12:41   Politică
4182 9

Năstase: Streleț încearcă să distorsioneze realitatea
Foto: tribuna.md

Premierul Valeriu Streleț încearcă să-i discrediteze pe reprezentanții Platformei „DA”, afirmînd că solicitările protestatarilor sînt de ordin politic. Declarația aparține activistului Andrei Năstase, care a precizat că prin asemenea afirmații guvernarea încearcă să inducă oamenii în eroare, notează NOI.md.

Potrivit lui Năstase, guvernarea a avut jumătate de an la dispoziție pentru a pune în practică măsurile cerute de protestatari în ceea ce privește lupta cu corupția, investigarea fraudei din sistemul bancar, dar aceste demersuri au fost ignorate.

„Streleț insistă pe a insinua și a distorsiona realitatea, spunînd că solicitările lor sînt de ordin politic și ele nu pot fi admise. Începînd cu 5 aprilie, revendicările noastre au fost de ordin social, economic, anticorupție. Pe parcursul a jumătate de an nimeni nu a dat curs solicitărilor. Doar ca urmare a nerealizării acestor solicitări s-a recurs la revendicări de ordin politic. Premierul induce în eroare populația și ne discreditează”, a precizat Năstase.

Liderul Platformei a mai menționat că procesul de edificare a unei forțe politice de alternativă este în curs. „Vom recurge la implementarea pas cu pas a revendicărilor populare care ne sînt în puteri și anume edificarea alternativei politice curate bazate pe principiul transparenței, profesionalismului, meritocrației”, a spus Năstase.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, premierul Valeriu Streleț a condamnat apelul liderilor Platformei „DA” la nesupunere civică, precizînd că spiritul protestatar din societate trebuie dezamorsat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав