X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Candu: Participarea liderilor Platformei „DA” la şedinţa Parlamentului este imposibilă

8 oct. 2015,, 15:30   Societate
2604 6
Foto: noi.md
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că participarea liderilor Platformei Civice "Demnitate şi Adevăr", la şedinţele plenare ale Parlamentului contravine legislaţiei şi Regulamentului Legislativului, astfel propune protestatarilor să identifice alte modalităţi de comunicare cu autorităţile. Opinia a fost exprimată joi, după şedinţa Biroului permanent.

Spicherul a subliniat că "nu avem bază legislativă pentru a discuta iniţiativele unei persoane care nu este deputat".

"Pentru discuţii cu Platforma „DA” sau alţi protestatari există alte platforme decît şedinţa plenară a Parlamentului. Există comisii parlamentare, eu personal sînt deschis pentru negocieri", a menţionat Candu.

Potrivit lui, în curînd autorităţile vor propune o serie de iniţiative ce vor permite desfăşurarea dezbaterilor cu protestatarii.

"Nu există asemenea format de şedinţe cu participarea Parlamentului, Guvernului şi preşedintelui (după cum o cere platforma - "I"). Există legi, în care sînt indicate metodele şi formatele de lucru. Şi dacă ne dorim ca legea să stea în capul mesei, atunci trebuie să o respectăm, indiferent de care parte a baricadelor sîntem", consideră spicherul.

Întrebat de jurnalişti despre decizia Platformei „DA” de a recurge la nesupunere civică şi refuzul de a achita facturile pentru energia electrică şi gazele naturale, Candu a spus că cetăţenii riscă să încalce legea.

"Nu înţeleg pe deplin ce înseamnă nesupunere civică. Ca cetăţeni oneşti, noi trebuie să achităm pentru ceea ce consumăm. Dacă există dubii în privinţa tarifelor, atunci trebuie folosite mecanismele legale, adresarea la Agenţia pentru Protecţia Drepturilor Consumatorilor. Este ca şi cum ai lua o pîine din magazin şi nu ai achita-o. Seamănă mai mult a acţiuni ilegale decît nesupunere civică", consideră spicherul.

Reprezentanţii „DA” de repetate ori au cerut conducerii Parlamentului să includă revendicările lor privind demiterea unor înalţi funcţionari de stat pe ordinea de zi a şedinţei plenare a Legislativului şi să invite liderii Platformei la şedinţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?