Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Deliu: Problemele enunțate în piață vor fi prioritare pentru Parlament

8 oct. 2015,, 16:25   Politică
3040 5

Deliu: Problemele enunțate în piață vor fi prioritare pentru Parlament
Foto: unimedia.info

Un capitol aparte în activitatea curentă a Parlamentului va fi dedicat revendicărilor protestatarilor din centrul capitalei. Cel puțin asta susține deputatul liberal-democratul Tudor Deliu, care a relatat pentru NOI.md ce alte priorități are Legislativul în actuala sesiune.

„Prioritar, în Parlament vor fi incluse în ordinea de zi proiectele de legi care vizează implementarea Acordului de asociere. Un capitol aparte îl vor constitui problemele enunțate în piață, cele cu referire la lupta împotriva corupției. În scurt timp va fi format un grup de lucru din care vor face parte reprezentanții tuturor păturilor sociale – societatea civilă, experți independenți. Grupul se va ocupa de perfectarea cadrului legislativ ce reglementează activitatea CNA, CNI”, a relatat Deliu.

Tot în această perioadă urmează a fi adoptată politica bugetar-fiscală, bugetul de stat pentru anul viitor, a explicat deputatul.

Tudor Deliu a mai menționat că nu-și face griji că majoritatea parlamentară rămîne cu minimul de voturi necesare pentru a adopta legi și proiecte de hotărîri, adică 51. Potrivit politicianului, dacă proiectele de legi vizează îmbunătățirea vieții cetățeanului, acestea trebuie susținute de toți deputații, indiferent de fracțiunile pe care le reprezintă.

„Cu referire la majoritatea parlamentară, sper că vom fi o echipă și vom putea să ținem piept tuturor provocărilor. Dacă facem o analiză a activității sesiunii trecute, foarte multe proiecte au fost votate chiar unanim, cu votul socialiștilor și al comuniștilor”, a menționat liberal-democratul.

Precizăm că săptămîna viitoare, pe 15 octombrie, deputații se întrunesc în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă-iarnă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?