X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4138

Streleț: Incontestabil, Maia Sandu ar fi un bun guvernator

9 oct. 2015,, 10:27   Politică
2915 4

Streleț: Incontestabil, Maia Sandu ar fi un bun guvernator
Foto: ipn.md

Valeriu Streleț consideră că fostul ministru al Educației Maia Sandu s-ar descurca excelent în postul de guvernator al Băncii Naționale, chiar dacă nu a activat în sectorul bancar al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Național 4, informează NOI.md.

„Incontestabil, ar fi un bun guvernator. Dînsa este un redutabil economist, care a lucrat inclusiv la oficiul Băncii Mondiale din Chișinău, dar înțeleg că ultima perioadă cînd a fost la Washington a lucrat și într-o poziție destul de înaltă la FMI. Dînsa cunoaște foarte bine elementele de gestiune financiară, control bancar, politici monetare”, a precizat Streleț.

În ceea ce privește anunțul făcut de Maia Sandu precum că ar fi gata să candideze la funcția de președinte al Republicii Moldova în cazul unor alegeri prin vot direct, premierul a salutat ideea.

„Dacă dînsa se va implica în politică, cred că va fi o bună achiziție pentru clasa politică. Maia Sandu îmi este pînă în prezent o bună colegă, nu o consider plecată. Am o atitudine plină de respect pentru ea”, a precizat Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав