X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Intervievarea candidaților la funcția de guvernator, cu ușile închise

9 oct. 2015,, 12:54   Economie
2541 1

Intervievarea candidaților la funcția de guvernator, cu ușile închise
Foto: realitatea.md

Candidații la funcția de guvernator al Băncii Naționale vor fi intervievați de comisia parlamentară, în cadrul unor ședințe cu ușile închise. Decizia a fost luată astăzi de membrii comisiei, care au motivat că un anumit nivel de discreție este necesar, notează NOI.md.

„Vine omul aici, stau 200 de camere asupra lui. Nu sînt împotriva transparenței, dar această trebuie aplicată atunci cînd este nevoie. De multe ori cînd sînt subiecte sensibile, cei care prezintă joacă la public, se vor strădui să facă impresie bună, asta va provoca interpretări. Nu ne dorim să fie show”, a menționat deputatul democrat Marcel Răducan.

De cealaltă parte, directorul Centrului „Expert-Grup”, Adrian Lupușor, s-a opus acestei inițiative, precizînd că este principial ca opinia publică să aibă acces la interviurile cu candidații.

Precizăm că, începînd de astăzi, cei care vor să se înscrie în cursa pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale își pot depune dosarul. Înscrierea în concurs se va încheia la 29 octombrie, la ora 17:00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?