Cutremure stiri: 502

Cancelarul german promite că nu vor crește impozitele în contextul crizei refugiaților

12 oct. 2015,, 16:20   Externe
2187 0

Foto: ruvr.ru

Numărul tot mai mare de solicitanți de azil în Germania nu va conduce la o creștere a impozitelor, a afirmat cancelarul german Angela Merkel într-un interviu publicat în ediția de luni a cotidianului german Bild, relatează DPA.

'Sîntem norocoși că am fost prudenți din punct de vedere economic timp de ani de zile și că economia noastră este în prezent puternică', a declarat cancelarul german.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel, președintele Partidului Social Democratic (SPD), a acuzat colegii din coaliția de guvernare, Uniunea Creștin Democrată (CDU) și Uniunea Creștin-Socială (CSU), că sînt 'neputincioși' în ceea ce privește criza refugiaților.

Cele două partide conservatoare, CDU și CSU, oscilează între abordarea cancelarului german favorabilă primirii de imigranți și solicitarea liderului CSU, Horst Seehofer, de a închide granițele pentru aceștia.

Sigmar Gabriel a afirmat în cursul unei reuniuni privind strategia SPD, în orașul vestic Mainz, că social-democrații trebuie să ofere propriul răspuns la integrarea imigranților. Germania trebuie să manifeste solidaritate cu solicitanții de azil, dar trebuie să ia totodată în serios preocupările populației, a afirmat el. Imigranții și germanii nu trebuie întărîtați unii împotriva celorlalți, a apreciat el.

În același timp, vicecancelarul german a subliniat loialitatea guvernului față de guvern și Angela Merkel, în special: 'Cei mai aprigi opozanți ai ei nu sînt printre noi. Sînt membri ai CDU și CSU', a spus el.

Totuși, toată lumea știe că Germania nu este capabilă să primească mai mult de un milion de solicitanți de azil în fiecare an 'necondiționat și permanent', a afirmat Sigmar Gabriel. 'Angela Merkel știe ea acest lucru, dar nu-l spune', a adăugat el.

Previziunile oficiale ale Germaniei pentru sosirea de solicitanți de azil în acest an sînt de 800.000, în timp ce social-democrații așteaptă peste un milion.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав