Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Streleţ l-a invitat pe comisarul pentru extindere Johannes Hahn să viziteze Moldova

13 oct. 2015,, 15:05   Politică
2587 1
Foto: noi.md
Prim-ministrul Valeriu Streleţ l-a invitat pe comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, să viziteze Moldova, pentru a se familiariza cu mersul reformelor.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, la întrevederea de la Bruxelles părţile au discutat realizarea de către Moldova a Acordului de asociere cu UE, reformarea administraţiei publice, sistemului judiciar şi lupta cu corupţia, situaţia din stînga Nistrului şi procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Interlocutorii au menţionat necesitatea de a soluţiona rapid situaţia din sectorul bancar şi de a relua cooperarea cu FMI.

La revenirea în Moldova, Streleţ, la invitaţia autorităţilor române, a vizitat Bucureştiul, cu prilejul ratificării de către Legislativul României a legii privind acordarea Moldovei a împrumutului de 150 de milioane de euro.

Premierul i-a informat pe parlamentarii români despre planurile de valorificare a acestor resurse, care urmează a fi folosite pentru continuarea proiectelor investiţionale şi sprijinirea bugetului.

În cadrul vizitei scurte sînt planificate întrevederi cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu prim-ministrul Victor Ponta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав