X 
Cutremure stiri: 502

Moldova şi România au convenit asupra accelerării proiectelor în electroenergetică

15 oct. 2015,, 11:45   Economie
2289 0

Foto: gzt.md

Moldova şi România vor realiza trei proiecte energetice pentru asigurarea interconexiunii cît mai urgente a sistemelor electroenergetice ale ambelor ţări. Acest acord a fost atins în cadrul şedinţei moldo-române a Comisiei interguvernamentale moldo-române pentru cooperare comercial-economică susţinute la Bucureşti sub preşedinţia vicepremierului, ministrului Economiei al Republicii Moldova, Stephane Bride, şi a omologului său român, Mihai Tudose, relatează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul Comisiei părţile au discutat implementarea proiectelor în domeniul energeticii, în special pe segmentul de interconexiuni între sistemele energetice, pentru a se încadra în termenul de realizare, stabilit în Memorandumul de înţelegere semnat de Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova la 21 mai 2015. Astfel, s-a decis că pentru interconexiunea în domeniul energiei electrice părţile vor realiza în termen mediu şi scurt trei proiecte de interconexiune asincronă: instalarea convertorului BtB la substaţia electrică Vulcăneşti (linia Vulcănești-Isaccea și construcția liniei Vulcănești-Chișinău), construcţia liniei electrice Străşeni-Ungheni-România (prima etapă), Ungheni-Bălţi (a doua etapă) și construcţia liniei Bălţi-Suceava cu instalarea convertorului BtB la substația Bălți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав