Cutremure stiri: 502

Lupu: Ilan Shor trebuie arestat

17 oct. 2015,, 10:30   Politică
9869 12

Foto: realitatea.md

Omul de afaceri Ilan Shor, care este învinuit în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, ar trebui să fie arestat. Faptul că acesta a depus mărturii la Procuratură nu înseamnă că poate scăpa de pedeapsă. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, în cadrul emisiunii "Пятница с Анатолием Голя" de la postul de televiziune RTR.

Totodată, politicianul a declarat că organele de drept ar trebui să explice de ce Ilan Shor a fost eliberat de sub arest preventiv.

”Este o situație rușinoasă. Organele de drept ar trebui să explice de ce omul care a dat asemenea mărturii este liber. Nu cred că este normal ca într-o astfel de situație omul stă bine merci și activează în calitate de primar. El trebuie să fie pur și simplu arestat sau să primească arest la domiciliu. A fost important ce a spus procurorul general de la tribuna Parlamentului, că audierile lui Ilan Shor nu sunt o premisă de a-l scoate de sub învinuire. Nu contează, recunoașterea vinovăției nu te scoate de sub învinuire, în niciun caz. Asta poate duce doar la o pedeapsă mai ușoară”, a spus Lupu.

Fiind întrebat de ce anume acum Ilan Shor a decis să facă ”lumină” în acest caz, Marian Lupu a spune că el s-ar afla cel mai probabil ”sub o presiune” sau ”ar avea probleme financiare serioase”.

”A decis să depună mărturii cel mai probabil din cauza unei presiuni din partea societății pe tema BEM, care i-ar fi dat de înțeles că în niciun caz nu va putea fugi de răspundere, nici în RM și nici peste hotare. Al doilea moment, reieșind din informațiile publicate, cred că este vorba de sumele mari de bani. Nu exclud că omul are pobleme financiare serioase, mai ales că are de investit în multe, inclusiv în orașul Orhei”, a mai adăugat Lupu.

Menționăm că tot astăzi, și premierul Valeriu Streleț s-a arătat nedumerit de faptul că principalul învinuit în fraudele de la Banca de Economii (n.r. Ilan Shor) stă la libertate.

”Principalul învinuit continuă să se plimbe la libertate, chiar și în contextul acestui autodenunț prin care principalul învinuit recunoaște că a comis un act de corupere activă. Chiar dacă cineva i-a pretins să dea careva sume sau mite, era obligat să raporteze, conform legii, și să nu dea acești bani”, a adăugat Streleț.

Realitatea.md amintește că în presă a apărut procesul-verbal de audiere a omului de afaceri Ilan Shor, care în prezent este primar al orașului Orhei. Acesta povestește când și unde a făcut cunoștință cu Vlad Filat, precum și când a început „colaborarea” cu acesta. Potrivit mărturiilor lui Shor, anume Vlad Filat a fost cel care l-a atras în „afacerea” Banca de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав