Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Start licitaţiei pentru reabilitarea a 84 km de apeduct

17 oct. 2015,, 16:00   Societate
3706 0

Foto: jurnal.md

BERD a publicat ieri invitaţia pentru participare la Licitaţia internaţională privind reabilitarea a 84 km prioritari a reţelelor de apă, inclusiv 24 de km de branşamente. Astfel, timp de 120 de zile, companiile interesate pot depune ofertele pentru participare la licitaţie, termenul limită stabilit fiind - 22 decembrie, ora 11:00, anunţă SA „Apă-Canal Chişinău”.

Aceasta este prima licitaţie legată de reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din cele peste 200 km preconizate şi cea de-a patra licitaţie din cadrul primei etape a Programului de Investiţii Prioritare (PIP), ce presupune două loturi care prevăd atribuirea contractelor de achiziţie privind reabilitarea reţelelor de apeduct intercartier din diferite sectoare ale Chişinăului, inclusiv şi suburbiile Durleşti, Togatin, Vatra, precum şi a multiplelor branşamente blocurilor de locuinţe.

În acelaşi context trebuie de menţionat că companiile câştigătoare vor avea la dispoziţie 540 de zile pentru realizarea lucrărilor, în sarcină acestora fiind atât alcătuirea proiectului de execuţie, cât şi reabilitarea reţelelor. În total, în cadrul Programului de Investiţii Prioritare (PIP), finanţat de BERD şi BEI, cu valoarea totală a investiţiilor de 64,8 milioane de euro se planifică reabilitarea până în decembrie 2018 a 205 de kilometri de reţele de apă, peste 3000 de branşamente ale blocurilor de locuit şi circa 15 km de colectoare de canalizare.

Amintim că în perioada 2000-2003 deja au fost reabilitate din contul unui credit BERD în sumă de circa 23 milioane de dolari peste 110 km de reţele de apă, precum şi mai multe obiective ale întreprinderii „Apă-Canal Chişinău”, credit care totalmente a fost rambursat de către întreprindere din contul diminuării de două ori a volumului de scurgeri în această perioadă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?