X 
Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 279
Transnistria stiri: 1418

În Transnistria a fost colectată prima taxă din tranzacţiile cu zonele off-shore

20 oct. 2015,, 10:00   Societate
4184 1
Foto: vesti.md
În Transnistria a fost încasată prima plată, de 258 de mii de ruble ($23,4 mii) din tranzacţiile operate cu zonele off-shore.

Viceministrul Dezvoltării Economice al autoproclamatei RMN Dmitri Boltruşco a explicat într-un interviu pentru presa locală că "este vorba despre încasări din mijloacele a patru companii mari, transferate din Transnistria în Panama, precum şi zone off-shore din Marea Britanie şi Elveţia".

Funcţionarul a menţionat că zonele off-shore permit evitarea achitării taxelor, de asemenea, acestea ascund sumele reale ale tranzacţiilor, precum şi numele beneficiarului final.

"În toate ţările se luptă cu operaţiunile off-shore. La noi rata taxei off-shore este de 10%, mai mică decît în alte ţări. De exemplu, în Rusia rata taxei este de 20%. În Belarus taxa off-shore se aplică la orice operaţiune din off-shore, dar la rata de 15%. Pe exemplul Transnistriei vedem clar promovarea intereselor, adică legea nu se adoptă, deoarece nu este convenabilă", a menţionat Boltruşco.

El a amintit că toate încasările de acest gen vor fi folosite pentru stingerea datoriilor pentru pensii şi salarii. Legea cu privire la taxa off-shore, respinsă de Sovietul Suprem al Transnistriei, a intrat în vigoare pe 25 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав