X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Voronin pune punctele pe „i” şi vorbeşte deschis despre alegerile anticipate

20 oct. 2015,, 11:12   Politică
3158 2
Воронин: ПКРМ готова к досрочным выборам, но еще не время
Foto: noi.md
În cadrul unui interviu ziarului „Comunistul”, liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), a vorbit despre poziţia formaţiunii sale în raport cu posibilele alegeri parlamentare anticipate.

„Cred că problema privind alegerile anticipate va fi tot mai mult și mai mult abordată pe măsura apropierii alegerilor prezidențiale. Și, pare-se, cei care astăzi ațîță spiritele în piață, anume asta o doresc. Dar alegerile anticipate tocmai că sînt posibile după trei încercări nereușite de a alege șeful statului”, a declarat politicianul, citat de TRIBUNA.

În opinia sa, „cei care, chipurile, stau în corturile din piață împreună cu poporul, nu au un scop final concret”. „Rolul lor constă în faptul ca într-un termen scurt să traducă în viață un anumit scenariu, după care să raporteze sponsorilor săi”, consideră el.

Întrebat dacă în cazul unor alegeri anticipate, PCRM e pregătit pentru o asemenea evoluție a evenimentelor, Vladimir Voronin a răspuns: „PCRM este pregătit pentru orice evoluție a evenimentelor”. „Noi avem o echipă unită și eficientă. În partid vin mulți oameni noi. Dar problema nu constă în asta. Noi cu toții știm că alegerile înseamnă timp și mari cheltuieli. Și mai înseamnă distragerea atenției de la multe lucruri importante și de neamînat. Pe deasupra, n-a trecut nici un an de la ultimile alegeri. Şi nici asta nu e cel mai important. Importantă este problema ordinii în întreg procesul electoral, încît să fie complet dezrădăcinată falsificarea și coruperea alegătorilor”, a spus el.

Liderul comuniştilor a amintit că PCRM încă în 2008 a definitivat elaborarea unui registru electronic al alegătorilor și al întregului sistem al votării electronice, dar el nici pînă acum nu este pus în aplicare. „De ce? Pentru că, la o asemenea votare, nu va fi posibiă falsificarea scrutinului. De aceea și este frînată aplicarea respectivului sistem”, a mai spus Vladimir Voronin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?