Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Businessmeni italieni, interesaţi să investească în sectorul textil al Moldovei

21 oct. 2015,, 16:30   Business
4208 4
Предприниматели Италии заинтересованы в инвестировании в текстильную отрасль Молдовы
Foto: tribuna.md
Un grup de businessmeni din Italia sînt interesaţi în crearea afacerilor comune în Moldova, mai ales în industria textilă şi manufactură. Acest fapt a fost relevat miercuri la al III-lea forum economic pentru întreprinderile italiene şi mixte moldo-italiene la Chişinău, de către ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata.

Diplomatul a menţionat despre venirea în Moldova a unui "gigant" italian în domeniul producerii cablurilor – La Triveneta Cavi. Compania intenţionează să investească 20 de milioane de euro în crearea liniilor de producere în subzona Străşeni, în Zona Economică Liberă Bălţi.

"Forumul este conceput nu doar pentru întreprinderile italiene sau mixte, care deja îşi desfăşoară activitatea în Moldova, dar şi pentru cei interesaţi de a investi în Republica Moldova. La forum sînt prezenţi şi întreprinzători italieni din domeniul tehnicii agricole, care participă la expoziţia Moldagrotech, pentru a găsi parteneri şi, posibil, a iniţia linii de producţie comune în Republica Moldova", a spus diplomatul.

Viceministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride, consideră că relaţiile moldo-italiene sînt durabile şi solide, fapt confirmat de companiile din Italia care îşi desfăşoară activitatea în Moldova. Acum ei sînt în număr de circa o mie, iar volumul total al investiţiilor constituie circa $152 mil.

Expertul pentru relaţii internaţionale al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) Octavian Berzan a spus că, dacă cu doi-trei ani în urmă exportul din Republica Moldova se împărţea egal între UE şi CSI, în prezent predomină exportul în Europa.

"Italia ocupă locul doi în lista partenerilor din UE ai Moldovei la capitolul export, cu o cifră la finele primului semestru de $109,5 mil. sau 11,03% din totalul exportului în ţările Uniunii Europene. De asemenea, Italia ocupă locul opt în lista celor mai mari investitori în Republica Moldova", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?