X 
Cutremure stiri: 506

Fermierii: Prețul de piață al cărnii moldovenești este exagerat

26 oct. 2015,, 10:00   Economie
4768 1
Фермеры: рыночная цена молдавского мяса сильно завышена
Foto: ru.sputnik.md
Pentru prețurile mari la carne chișinăuienii trebuie „să le mulțumească” intermediarilor. Acest fapt îl declară conducătorii marilor gospodării de fermieri din țară. În particular, Vasile Cociu, fermier cu un stagiu de 40 de ani din satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă, a menționat într-un interviu pentru Sputnik că la revînzarea cărnii de bovine intermediarii cîștigă în medie de la 25 pînă la 35 de lei la kilogram. Fermierul spune că el predă vacile și tăurașii greutate vie cîte 18-22 de lei kilogramul. După tranșare, un kilogram de carne costă aproximativ 40 de lei, dar la piață este vîndut în medie cu cite 65-70 de lei. „Pentru acest preț orășenii trebuie să le mulțumească intermediarilor”, a spus Vasile Cociu.

Fermierul a mai afirmat că producătorii de carne din Moldova practic sînt privați de posibilitatea de a livra marfa direct consumatorilor fără intermediari, deoarece ultimii țin sub control practic toată rețeaua, inclusiv centrele de comerț de la piețe.

Crescătorii de animale se plîng, de asemenea, că așa și nu au primit subvențiile promise de Guvern. Iar cei care totuși le-au primit menționează că ele au fost în volum insuficient. În afară de aceasta, fermierii spun că în condiții de secetă, care a fost în vara curentă, practic nu sînt nutrețuri și creșterea vitelor mari cornute în Moldova devine nerentabilă. Și cînd scade oferta, iar cererea crește, în mod automat se majorează și prețul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав