Cutremure stiri: 502

Rețelele de comerț din Rusia vor procura fructe și legume din Transnistria

26 oct. 2015,, 17:15   Economie
4758 10
Торговые сети России закупят овощи и фрукты у Приднестровья
Foto: prime.ru
Rețelele de comerț din Rusia vor stabili un parteneriat de durată cu firmele agricole și fabricile de conserve din Transnistria în vederea procurării producției proaspete și a conservelor din fructe și legume. Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice din Transnistria, informația a fost comunicată de reprezentanții regiunii Arhanghelsk, care reunesc 30 de rețele de comerț particulare din Rusia, în timpul unei vizite în regiunea transnistreană, informează NOI.md.

Conducătorul rețelelor de comerț „Rus frut”, Dmitri Razuvaev, a menționat că companiile care fac parte din rețea sînt dispuse să cumpere din Transnistria fructe proaspete și procesate, producție de origine organică, conserve, sucuri și alte produse alimentare, pentru a le livra nu doar în regiunea Arhanghelsk, dar și în alte regiuni din Rusia, unde pe fundalul sancțiunilor există probleme cu substituirea producției agricole de import. Reprezentanții rețelelor de comerț rusești au vizitat mai multe firme agricole din regiune cu care au încheiat contracte pentru livrarea merelor, prunelor, verzei, roșiilor, diferitor conserve etc. Rușii au rămas interesați de practic toată producția transnistreană în ce privește prețul, dar și calitatea.

Potrivit lui Dmitri Razuvaev, numai rețelele de comerț din Arhanghelsk pot depozita întreaga producție agricolă din Transnistria. „Nordul dorește să procure fructe și legume bune moldovenești”, a subliniat antreprenorul. De menționat că partea rusă este dispusă să plătească în avans, pentru ca aceste mijloace să fie investite în cultivarea fructelor și legumelor la comandă, dar și pentru a forma o cultură de cooperare reciproc avantajoasă pe termen lung. „Cumpărătorii noștri se deprind cu anumite mărfuri și, dacă produsul este gustos, acesta se bucură de cerere permanentă”, a subliniat conducătorul uniunii rețelelor de comerț „Rus frut”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав