X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Lupu: PDM nu va admite alegeri anticipate, deoarece ele ar însemna venirea la putere a antieuropenilor

28 oct. 2015,, 10:05   Politică
2964 7
Лупу: ДПМ не допустит досрочных выборов, которые приведут к власти "антиевропейцев"
Foto: noi.md
"Partidul Democrat nu va admite desfăşurarea alegerilor anticipate în Parlamentul Moldovei, deoarece în situaţia actuală este foarte periculos", a declarat la Strasbourg, la şedinţa fracţiunii Partidului Socialiştilor Europeni (PSE), preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu.

Potrivit presei internaţionale, în opinia lui Lupu alegerile anticipate, pe fundalul instabilităţii politice şi economice, pot aduce la conducerea republicii forţe antieuropene.

"Este vorba, în particular, despre Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru. Liderii acestor formaţiuni, Igor Dodon şi Renato Usatîi, au declarat oficial că, dacă vor veni la putere, vor denunţa Acordul de asociere cu UE şi vor propune un plan de federalizare a Moldovei. Aceste două acţiuni sînt în stare să divizeze societatea moldovenească în două tabere de susţinători, care se vor comporta foarte agresiv", a spus politicianul.

Vorbind despre relaţiile Chişinăului cu Moscova, Lupu a menţionat că "apropierea de Europa nu înseamnă că Moldova este împotriva Federaţiei Ruse".

"Cred că ambele părţi ar trebui să se aşeze la masa de negocieri pentru a-și îmbunătăţi relaţiile", a spus Lupu.

Parlamentarii europeni, la reuniune, au fost conduşi de vicepreşedintele grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor în Parlamentul European, Knut Fleckenstein.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?