X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Ministrul german de interne avertizează refugiații afgani că puțini dintre ei vor putea rămâne în Germania

28 oct. 2015,, 23:00   Externe
3524 0

Foto: versia.ru

Numărul ridicat al afganilor care cer statutul de refugiat în Germania este 'inacceptabil', a apreciat miercuri ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, îndemnându-i totodată pe tinerii afgani să rămână țara lor natală pentru a o reconstrui, relatează agențiile AFP și EFE.

După Siria, Afganistanul este a doua țară de origine a migranților care cer azil în Germania, a precizat Thomas de Maiziere la o conferință de presă dedicată ultimelor evoluții ale crizei provocate de valul de migranți veniți din Africa, Orientul Mijlociu și Asia. El a subliniat că numărul mare al migranților afgani nu i se pare justificat, în condițiile în care pentru stabilizarea Afganistanului s-au depus multe eforturi, inclusiv de către Germania.

Prin urmare, oficialul german a avertizat solicitanții de azil afgani că 'nu pot aspira toți să rămână în Germania', anunțând totodată că se vor purta negocieri cu guvernul de la Kabul pentru repatrierea celor a căror cerere de azil este respinsă. Thomas de Maiziere a admis că în Afganistan există în continuare probleme de securitate, dar acestea variază mult de la o regiune la alta și pe ansamblu aceste probleme nu pot explica un aflux atât de mare de refugiați.

Pe de altă parte, el a confirmat că de la începutul anului au fost expulzați din Germania către țările lor de origine circa 11.000 de migranți a căror cerere de azil a fost respinsă, iar alți circa 27.000, proveniți mai ales din Balcani, au fost înștiințați că trebuie să părăsească Germania.

În urma acuzațiilor că a încurajat afluxul de refugiați prin promovarea unei politici de deschidere față de imigranții extracomunitari, în special cei sirieni, guvernul de la Berlin a luat deja câteva decizii pentru stăvilirea acest val migrator, astfel că duminică a intrat în vigoare un prim pachet legislativ ce prevede în principal măsuri pentru grăbirea examinării cererilor de azil, dar și a expulzării celor cărora li s-a respins cererea, precum și reducerea ajutoarelor sociale pentru acești migranți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?