Cutremure stiri: 506

Vameșii transnistreni au reținut un lot de mărci poștale vechi

29 oct. 2015,, 10:15   Societate
2381 0

Foto: noi.md

Angajații Comitetului vamal al Transnistriei au reținut peste 11 mii de mărci poștale vechi. Obiectele prezentau valoare istorică și nu au fost declarate de către transportator, informează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al instituției transnistrene.

Partida, care urma să fie introdusă pe teritoriul Transnistriei, conținea 11,7 mii de mărci poștale ce datează de la sfîrșitul sec. XIX – începutul sec. XX. Tematica acestora este destul de specifică, pe unele dintre ele fiind imprimată imaginea lui Hitler și simbolurile celui de-al Treilea Reich.

Obiectele de valoare istorică au fost depistate în timpul verificării unui automobil la punctul de control „Bender”. Șoferul nu a putut prezenta certificatele respective, el încercînd să transporte marfa unui destinatar necunoscut.

Șoferul a mărturisit că transportă cu regularitate colete din satul Varnița (raionul Anenii Noi) în Transnistria. Mărcile respective urmau să fie transmise „unor clienți” de pe malul stîng al Nistrului.

Pe numele șoferului a fost intentat un dosar administrativ pentru nedeclararea obiectelor de valoare istorică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав