Cutremure stiri: 506

În dosarul BEM a fost arestat șeful unui operator de pe piața produselor petroliere

29 oct. 2015,, 16:00   Societate
4509 0
Foto: noi.md
În dosarul „Băncii de Economii” a fost reținut șeful unei companii de pe piața produselor petroliere din Republica Moldova. Antreprenorul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Întreprinzătorul este acuzat de contractarea unui credit de la BEM în mărime de 80 de milioane de lei (4 mil. dolari SUA) cu gaj dubios. Pe cazul dat a fost intentat un dosar penal în baza art. 238 din Codul penal („obținerea creditului prin înșelăciune”).

Dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă o amendă de pînă la 60 de mii de lei (3 mii dolari) sau privațiune de libertate de pînă la 8 ani.

Săptămîna trecută a fost reținut și ulterior plasat în arest pentru 30 de zile directorul firmei „Valiexchimp”, Valentin Bodișteanu, care este acuzat de contractarea unor credite neasigurate în sumă de 460 de milioane de lei (23 mil. dolari).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав