X 
Cutremure stiri: 502

Candu: Priorităţile Acordului de asociere RM-UE trebuie revizuite

30 oct. 2015,, 13:30   Politică
3061 7
Foto: noi.md
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că implementarea Acordului de asociere RM-UE nu a adus rezultate vizibile pentru cetăţenii de rînd şi propune revizuirea priorităţilor documentului. Parlamentarul și-a exprimat această opinie vineri, la forumul de dezbateri anual cu privire la integrarea europeană a Moldovei, organizat de Asociaţia Politicii Externe, Fundaţia Friedrich-Ebert-Stiftung şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

Candu a spus că beneficiile acordului sînt văzute de specialişti, pe cînd cetăţenii de rînd nu le resimt.

"Recunoaştem că viaţa cetăţenilor nu s-a îmbunătăţit. Da, avem indici statistici buni la capitolul implementarea Acordului, însă mai avem mult de lucru. Posibil, ar trebui revizuită lista priorităţilor şi consultată experienţa altor state care au trecut de etapa asocierii cu UE, pentru a acorda mai multă atenţie procesului de implementare a legilor cheie", a explicat el.

În opinia spicherului, acest lucru va permite Moldovei să depăşească calitativ şi operativ etapa de asociere cu UE.

"Posibil, MAEIE nu este de aceeaşi părere, însă consider că este necesară crearea unei agenţii speciale pentru integrare europeană, de a cărei competenţă va ţine coordonarea acţiunilor cu toate instituţiile statului. Posibil, astfel vom obţine rezultate mai bune", a spus Candu.

Moldova a semnat Acordul de asociere cu UE pe 27 iunie 2014. Ulterior, pe 2 iulie, Parlamentul Moldovei a ratificat documentul. Pînă în prezent Acordul a fost ratificat de 24 de state membre ale UE din totalul de 28.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав