Cutremure stiri: 506

Beatlemania, de ziua ei (VIDEO)

16 ian. 2016,, 11:15   Showbiz
1155 0

Foto: ria.ru

Astăzi este marcată la nivel mondial ziua internațională a trupei Beatles. În 2001, UNESCO a decis ca la această dată să sărbătorim Beatlemania. Motivul fiind simplu: în această zi, în 1957 legendarul cvartet a debutat în celebrul club Cavern din Liverpool.

„The Beatles” este unul din cele mai faimoase și de succes trupe în istoria muzicii rock, contorizând peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă. Grupul a fost alcătuit din John Lennon (vocal, chitară ritmică), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) și Ringo Starr (baterie). Ei au avut ca țintă generațiile de tineri rezultate de după al Doilea Război Mondial, în Anglia, SUA, etc.

În 2004 revista Rolling Stone clasa trupa The Beatles pe locul I pe lista celor „100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor”. În conformitate cu aceeași revistă, muzica inovativă a trupei The Beatles și impactul cultural au ajutat la definirea anilor 1960.

Trupa s-a destrămat în 1970. Membrii acesteia s-au focusat pe cariera solo. John Lennon a fost împușcat în 1980 în New York, iar George Harrison a decedat din cauza unei maladii canceroase. Paul McCartney și Ringo Star încă mai au o carieră muzicală activă.

Redacția Rasputin.md vă propune o selecție cu cele mai îndrăgite piese ale acestei formații, cântece care au devenit hituri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав