X 
Cutremure stiri: 505

Un crucifix din Chișinău, profanat cu simboluri fasciste și inscripții antisemite

19 sep. 06:00   Capitala
15 ore in urma 4516 1

Crucifixul de la intersecția străzii Russo-Sadoveanu din Chișinău a fost profanat cu simboluri fasciste și inscripții antisemite, însă angajații preturii sectorului Ciocana au reacționat prompt la publicațiile activiștilor civici și purces la eliminarea consecințelor vandalismului.

Despre aceasta a relatat unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare „August”, Alexei Petrovici, relatează Noi.md

El a menționat că persoane haine și-au bătut joc de obiectul sfînt de la intersecția străzii Russo-Sadoveanu din Chișinău, profanînd crucea cu simboluri fasciste și inscripții antisemite, exprimîndu-și speranța că, cu ajutorul oamenilor care nu sînt indiferenți, mîna dreaptă a lui Dumnezeu va ajunge și la nemernicii care au comis această blasfemie.

În același timp, Alexei Petrovici a dat ulterior o veste plăcută, anunțînd despre reacția operativă a autorităților locale la publicațiile sale. Astfel, angajații preturii sectorului Ciocana, în frunte cu pretorul Sinilga Școlinic, s-au deplasat la locul profanat cu simboluri fasciste de la intersecția străzii Russo-Sadoveanu și au început lichidarea consecințelor vandalismului.

„Vă mulțumim!”, a subliniat unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare ”August”.


1
1
0
14
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав