Cutremure stiri: 501

Lukașenko a criticat motocicleta „Minsk” pentru piesele de schimb chinezești

19 sep. 01:00   Externe
19 ore in urma 2280 0

Pe Internet continuă să cîștige popularitate un clip video de acum doi ani, despre cum președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a criticat noua motocicletă „Minsk” pentru piesele de schimb chinezești, cerînd mai multă localizare la unitățile de producție interne și înființarea unei producții proprii de piese.

În timpul unei vizite la întreprinderea din Minsk „MotoVeloZavod”, i s-a arătat un nou model al motocicletei „Minsk”.
Lukașenko a întrebat un angajat al fabricii ce piese autohtone au fost utilizate în producția motocicletei. S-a dovedit că doar proiectul de design și asamblarea sînt interne, în timp ce componentele principale, cum ar fi motorul, farurile, scuturile, provin din China.

Președintele Belarusului a fost nemulțumit de ceea ce a auzit și a spus că este necesar să se pună la punct propria producție de componente.

Acesta a atras atenția asupra faptului că, în prezent, multe componente sînt achiziționate din străinătate și a subliniat că ar trebui să se facă eforturi pentru a produce propriile componente. De exemplu, pentru unele produse localizarea este de numai aproximativ 20%, iar în situația actuală din lume, presiunea sancțiunilor, o astfel de abordare comportă anumite riscuri.

"Trebuie să ne fabricăm propriile produse! Faptul că am importat piese de schimb și le-am asamblat aici... Este bine cu chinezii (fabrica de motociclete cumpără componente din China), avem relații bune cu ei. Ar trebui să fie al nostru, pe cît posibil! Și așa este cu toate motocicletele și bicicletele!”б a spus Alexandr Lukașenko.



8
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав