Cutremure stiri: 501

Kim Jong Un a testat noi rachete balistice cu focos uriaș, potrivit presei de stat

19 sep. 09:15   Externe
12 ore in urma 1703 0

Coreea de Nord a testat miercuri noi rachete balistice tactice cu focoase de dimensiuni foarte mari și rachete de croazieră modificate, în timp ce liderul Kim Jong Un a făcut apel la consolidarea armelor convenționale și a capacităților nucleare, a relatat agenția de presă de stat KCNA, scrie Reuters.

Testele pentru îmbunătățirea capacităților de armament sînt necesare din cauza amenințării grave pe care o reprezintă forțele externe la adresa securității țării, a declarat Kim, care a condus testele.

Informațiile vin după lansarea de mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune de miercuri, raportate de armata sud-coreeană. Aceasta este a doua testare de rachete într-o săptămînă.

Săptămîna trecută, Coreea de Nord a dezvăluit, de asemenea, o instalație de îmbogățire a uraniului, în primul său raport public de acest tip.

Kim Jong Un a subliniat „necesitatea de a continua să consolideze forța nucleară și de a avea cea mai puternică capacitate tehnică militară și o capacitate ofensivă copleșitoare și în domeniul armelor convenționale”, a relatat KCNA.


Testele de miercuri au implicat noile rachete balistice tactice Hwasongpho-11-Da-4.5, potrivit KCNA, indicînd că acestea fac parte dintr-o serie de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune pe care Kim Jong Un le-a dezvoltat.

Racheta a fost montată cu un focos convențional foarte mare de 4,5 tone, a precizat presa de stat.

Mass-media de stat din Coreea de Nord a raportat testele de rachete cu același nume în luna iulie, care au fost considerate un succes parțial. Joi, mass-media de stat a publicat fotografii ale unui proiectil care a lovit o țintă într-o zonă colinară.

Armata Coreei de Sud a declarat joi că două rachete balistice au aterizat într-o zonă muntoasă din nord-estul țării conduse de Kim Jong Un.

Un astfel de test de lansare a unei rachete cu intenția de a lovi o țintă din interiorul țării este probabil fără precedent, a declarat Shin Seung-ki, care studiază armata Phenianului la Institutul Coreean de Stat pentru Analize de Apărare din Seul.

3
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав