Cutremure stiri: 505

„Totul arde": incendii de pădure mortale în Portugalia

19 sep. 11:45   Externe
10 ore in urma 1860 0

Peste 100 de incendii de pădure au cuprins zilele acestea nordul Portugaliei, din care cauză premierul țării, Luis Montenegro, a declarat regim de catastrofă naturală pentru cele mai afectate zone.

Despre acest lucru a declarat „Европейская правда”, transmite Noi.md

La situația din 18 septembrie, în urma incendiilor au murit cel puțin șapte persoane, iar alte 150 au fost rănite. Publicația menționează că Montenegro a declarat regim de catastrofă pentru cele mai afectate zone și a cerut autorităților să mobilizeze mai mulți pompieri și funcționari publici.

De asemenea, el s-a adresat anchetatorilor poliției să își dubleze eforturile pentru a-i găsi pe cei care au provocat incendiile. „Trebuie să continuăm să dăm tot ce avem și să cerem ajutorul partenerilor și prietenilor noștri, astfel încît să putem consolida protecția oamenilor și a proprietăților noastre”, a spus Montenegro.

Forțele de ordine au reținut cel puțin 74 de persoane suspectate de incendiere, a anunțat CNN Portugal. După cum se știe, guvernul Portugaliei a solicitat anterior Comisiei Europene să-i furnizeze aeronave suplimentare în cadrul Mecanismului de protecție civilă al UE.


La 18 septembrie, au sosit ajutoare din Spania și Maroc pentru a lupta cu dezastrul. În timp ce Portugalia luptă împotriva incendiilor de pădure, Europa Centrală și de Est suferă din cauza inundațiilor, care au făcut deja cel puțin 23 de victime.

0
0
1
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав