Cutremure stiri: 501

În România se dorește înființarea unui centru de instruire pentru pușcașii marini ucraineni

19 sep. 14:00   Externe
11 ore in urma 1497 0

Președintele României, Klaus Iohannis, a cerut Parlamentului să aprobe înființarea în țară a unui centru de instruire pentru pușcașii marini ucraineni.

Informația a fost transmisă de publicația Euractiv, relatează "Adevărul European".

Într-o scrisoare adresată Parlamentului, Iohannis a menționat necesitatea de a consolida și diversifica pregătirea militarilor ucraineni.

Propunerea a fost făcută în cadrul Grupului de contact Ramstein privind apărarea Ucrainei, care gestionează un mecanism menit să consolideze capacitățile maritime ale țării.

După cum notează publicația, România va sprijini instruirea pușcașilor marini ucraineni în limitele capacităților proprii.


Contribuțiile comunității internaționale vor ajuta la susținerea activității centrului, în timp ce Marea Britanie va asigura finanțarea integrală a fazei inițiale de dezvoltare a acestuia.

Se menționează că centrul va funcționa timp de doi ani, sub rezerva aprobării prealabile de către partenerii militari.

De asemenea, România își rezervă dreptul de a se retrage în orice moment al procesului de instruire, adaugă publicația.

După cum se știe, la 18 septembrie, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Andrei Sibiga, a sosit în prima sa vizită externă în România, în cadrul unui turneu regional, și s-a întîlnit cu omologul său român, Luminița Odobescu.

În cadrul întrevederii, aceștia au discutat despre sustenabilitatea energetică, securitatea la Marea Neagră și asistența militară.

4
0
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав