X 
Cutremure stiri: 501

Doi tineri moldoveni descoperiți cu acte falsificate

20 sep. 12:15   Societate
3 ore in urma 706 0

În cadrul activităților de control la trecerea frontierei moldo-române, au fost înregistrate două cazuri de fraudă documentară.

De la doi conaționali, polițiștii de frontieră au ridicat un permis de conducere moldovenesc și o carte de identitate românească, ambele documente cu semne rezonabile de falsificare.

Primul incident vizează un pasager de pe ruta „Moldova-Germania”, care s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pe direcția ieșire din Republica Moldova. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control de nivelul doi pasagerul, un cetățean moldovean de 31 de ani. În portmoneul acestuia a fost depistat un permis de conducere moldovenesc, iar după verificările detaliate s-a constatat că documentul prezenta semne clare de falsificare. În cadrul audierilor, cetățeanul a susținut că își perfectase legal permisul, după studiile specializate și susținerea tuturor examenelor.

Al doilea incident implică un alt cetățean moldovean de 20 de ani. Acesta s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni-Albița, în calitate de pasager pe o cursă ocazională, cu destinația Italia. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus extinderea verificărilor, astfel în geantă a fost găsită o carte de identitate românească. În cadrul cercetării amănunțite a documentului, cu tehnica specială, a fost constatat că acesta conține elemente de falsificare. Cetățeanul a comunicat că își obținuse documentul cu ajutorul fratelui său, care a apelat la o persoană necunoscută pentru perfectarea acestuia. Referitor la eventualele plăți pentru obținerea documentului, tînărul a declarat că fratele său s-a ocupat de toate formalitățile.

Ambele cazuri sînt în prezent investigate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, documentele falsificate fiind ridicate și transmise pentru expertiză criminalistică.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав