Cutremure stiri: 501

Ce a declarat Kremlinul despre planul de victorie al lui Zelenski

23 sep. 13:25   Externe
5 ore in urma 2214 0

Kremlinul nu comentează informațiile din mass-media cu privire la planurile președintelui ucrainean Vladimir Zelenski de a-și prezenta planul victoriei în Statele Unite.

„Dacă și cînd va apărea orice informație conform surselor oficiale, o vom studia, desigur, cu atenție”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvînt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

El a explicat că Kremlinul nu crede că este posibil să analizeze planul lui Zelenski pe baza informațiilor din mass-media.

„Pînă acum există o mulțime de informații diferite, inclusiv contradictorii și nesigure. Noi le tratăm foarte discret”, a adăugat Peskov.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a început o vizită în Statele Unite, unde intenționează să prezinte planul victoriei președintelui țării, Joe Biden, precum și altor lideri ai țărilor partenere.


„Anume această toamnă va decide ce va urma în acest război. Împreună cu partenerii, ne putem consolida pozițiile necesare pentru victoria noastră, o victorie comună - pentru o pace cu adevărat justă. Ucraina va prezenta Statelor Unite un plan al victoriei. Primul care îl va vedea va fi președintele Americii. Desigur, voi prezenta planul victoriei tuturor liderilor țărilor partenere, care, precum președintele Biden, sînt lideri ai lumii, care pot deveni lideri ai lumii ajutîndu-ne cu planul victoriei. De asemenea, îl vom prezenta în Congres ambelor partide, ambilor candidați la funcția de președinte al Statelor Unite. America are suficientă putere pentru a lucra cu Ucraina, cu aliații și partenerii noștri pentru a obține ceea ce ne dorim cel mai mult. Vrem pace, exact așa cum este stipulat în Formula pentru Pace, în Carta ONU. Facem totul pentru acest lucru”, a declarat Vladimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a anunțat, de asemenea, întîlniri cu liderii din Sudul Global, cu țările G7, din Europa, cu șefii organizațiilor internaționale în zilele următoare.

Despre diverse aspecte ale planului victoriei a vorbit în mod repetat anterior însuși președintele ucrainean Zelenski și alți reprezentanți ai autorităților ucrainene.

Potrivit șefului statului ucrainean, planul victoriei este necesar pentru a forța Rusia să negocieze, și în condițiile Kievului.

Acesta este conceput pentru decizii rapide ale partenerilor și va funcționa dacă acestea sînt în următoarele două luni.

Vladimir Zelenski a declarat într-un interviu acordat NBC News că planul victoriei presupune consolidarea maximă a capacităților de apărare ale Ucrainei și crearea condițiilor pentru încheierea războiului cu Rusia. El a spus că acest plan este structurat pentru a fi realizat datorită sprijinului partenerilor internaționali și pentru a nu depinde de voința Rusiei.

Planul are o componentă militară, politică, diplomatică și economică. Și una suplimentară care va fi activată după încheierea ostilităților. Pentru fiecare pas există o listă clară de puncte, ce anume este necesar, ce va funcționa pentru consolidare și "nu există niciun lucru imposibil", după cum spune Zelenski.

Potrivit șefului statului, primul punct prevede locul neechivoc al Ucrainei în arhitectura de securitate a lumii. Potrivit Le Monde, Zelenski speră să obțină o invitație din partea lui Biden pentru ca Ucraina să adere la NATO înainte ca președintele american să-și încheie cadența. Iar acest lucru face parte din "planul victoriei". Informații similare au fost publicate ulterior de Bloomberg.

The Times notează că printre punctele din plan se numără și o solicitare de garanții de securitate occidentale similare pactului de apărare reciprocă negociat ca parte a aderării la NATO.

„În al doilea rînd, fără detalii, dar operațiunea Kursk face parte din plan, al doilea punct al acestuia. Al treilea punct are legătură cu consolidarea concretă a Ucrainei în ceea ce privește armele. Apoi, punctul legat de economie. Să spunem dezvoltarea noastră economică comună. Un alt punct, fără legătură cu economia, dar să spunem, cu economia în viitor. Adică, astăzi ne ajutați să punem în aplicare acest plan, iar în viitor Ucraina vă va economisi o mulțime de resurse”, a declarat președintele ucrainean într-o conversație cu jurnaliștii ucraineni.

1
7
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав