X 
Cutremure stiri: 502

Declarația privind stabilitatea Republicii Moldova, adoptată cu scandal

25 feb. 2016,, 12:47   Politică
6256 9

Declarația privind stabilitatea Republicii Moldova, adoptată cu scandal
Foto: noi.md

După cîteva ore de dezbateri aprinse, majoritatea parlamentară a adoptat așa-numita Declarație privind stabilitatea și modernizarea Republicii Moldova. Documentul a fost aprobat la propunerea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, notează NOI.md.

Potrivit lui Candu, Declarația conține o serie de angajamente asumate de Legislativ în vederea promovării reformelor și stabilizării situației în cele mai problematice domenii.

„Vom promova stabilitatea politică în țară, pentru a-i asigura pe cetățeni și pe partenerii de dezvoltare că agenda de reforme va fi promovată în mod ireversibil. Ne angajăm să acționăm pentru consolidarea parcursului european, în conformitate cu prevederile Acordului de asociere. Ne afirmăm susținerea pentru adoptarea urgentă a pachetului legislativ pentru combaterea corupției, dar și pachetul de legi privind reforma sistemului bancar”, a declarat Candu.

Argumentele enumerate de Candu privind necesitatea adoptării unui asemenea document nu i-a convins însă pe deputații opoziției. Aceștia i-au acuzat pe deputații majorității de cinism.

„Textul este prea triumfalist pentru realitățile triste pe care le trăim astăzi. Ar fi corect ca noi astăzi să recunoaștem că totuși Parlamentul a greșit și nu a reușit să asigure reformele care să îndreptățească încrederea cetățenilor. V-ați urcat în turnul de fildeș, controlați toate instituțiile și apoi ne mirăm că oamenii ne urăsc”, a declarat deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc.

„Pe cine vreți să mințiți? Pe cetățeni? Pe cei care i-ați adus la culmea sărăciei? Pe acei de la care ați furat miliarde? Oamenii au obosit de această guvernare oligarhică”, a declarat, la rîndul său, liderul PSRM, Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав