X 
Cutremure stiri: 506

Scandal între Cristi Aldea-Teodorovici și Carla’s Dreams

11 mar. 2016,, 14:30   Showbiz
17580 5

Scandal între Cristi Aldea-Teodorovici și Carla’s Dreams
Foto : kankan.md

Scandal în showbizul moldovenesc: Cristofor Aldea-Teodorovici cere blocarea videoclipului în care trupa Carla’s Dreams înregistrează un cover la piesa „Focul din vatră” de Ion Aldea-Teodorovici, relatează NOI.md.

Acum o săptămînă, pe rețelele de socializare a devenit viral un cover al piesei „Focul din vatră” interpretat de trupa Carla’s Dreams. Fiul autorului piesei, Cristofor Aldea-Teodorovici, s-a arătat indignat de acest fapt și le-a interzis băieților să mai interpreteze această piesă a părinților săi.

„O trupă care are ca denumire de piesă cuvîntul rusesc «Poh*i», prin definiție și bunul simț nu poate promova muzica părinților mei, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, cei care au luptat atît de mult pentru limba și cultura românească... În altă ordine de idei, nu discut despre limba rusă sau creația acestei trupe, care muncește în direcția aleasă și își are ascultătorul fidel, ci doar legătura cu muzica părinților mei”, a scris Cristofor pe pagina sa de Facebook.

La rîndul lor, cei de la Carla’s Dreams au scris și ei o replică pe marginea acestui subiect: „Om – apoi reprezentantul unei națiuni și culturi... P.S. Pace”.

Cristofor Aldea-Teodorovici a anunțat că în scurt timp va organiza o conferință de presă în cadrul căreia va vorbi despre reinterpretarea pieselor părinților săi de către alți colegi de scenă.

„Nu am nimic împotrivă să li se cînte piesele, ba dimpotrivă, mă bucur mult, dar să se realizeze în mediul privat, și nu public (audio-vizual-internet), cînd e nevoie de un simplu apel pentru aprobarea aranjamentului, stilisticii interpretării și formei coverului de către familia noastră, și autorii textelor sau reprezentanții legali ai acestora (Dna Vieru, Dna Matcovschi, Dna Păunescu etc), ceea ce mi se pare corect față de multitudinea de viziuni asupra operei lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

P.S. Nu am fost înștiințat despre faptul ca trupa Carlas își doresc să publice o piesă de a părinților mei. Am rămas ca și în alte cazuri (Catharsis, Elena Gheorghe etc.) pus în fața interpretării și publicării”, a adăugat Cristofor Aldea-Teodorovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав