Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Termenul de încheiere a lucrărilor de reparație a străzii Alecsandri din nou a fost amînat

4 apr. 2016,, 11:00   Capitala
2317 0
Сроки завершения ремонта на улице Александри вновь отодвинули
Foto: noi.md

Lucrările de reabilitare a străzii Vasile Alecsandri vor fi încheiate mai tîrziu decît se preconizase, în legătură cu apariția unor noi sarcini cu privire la amenajarea teritoriului.


Autoritățile municipale au declarat că este necesar de operat modificări la varianta finală a lucrărilor de reabilitare pe strada Vasile Alecsandri. Șeful Direcției transport a capitalei, Igor Gamrețchi, a comunicat astăzi, în cadrul ședinței de lucru a Primăriei, că lucrările urmează să fie încheiate la sfîrșitul anului 2016, informează NOI.md.

De-a lungul străzii Alecsandri urmează să fie instalați noi piloni pentru liniile electrice. Potrivit lui Gamrețchi, întreprinderea „Lumteh” și Direcția transport electric vor demonta vechii piloni, care împiedică finalizarea lucrărilor de amenajare a teritoriului adiacent străzii Alecsandri. Gamrețchi a menționat că, în prezent, de-a lungul străzii se află 10 piloni care nu corespund cerințelor și urmează a fi demontați.

Funcționarul a precizat că banii pentru efectuarea lucrărilor vor fi alocați din bugetul municipal, în care pentru amenajarea teritoriului sînt prevăzuți 30 de milioane de lei. Gamrețchi a adăugat că termenul de dare în exploatare a străzii a fost amînat și din cauza schimbării cerințelor față de parcări și pistele pentru bicicliști. „Conform planului actualizat, parcările de-a lungul străzii Alecsandri trebuie să aibă o lățime nu mai mare de 4 metri, încă un metru fiind destinat pistelor pentru bicicliști. Consider că toate lucrările vor fi încheiate pînă la sfîrșitul anului 2016”, a menționat funcționarul.

Termenul de dare în exploatare a străzii Vasile Alecsandri a fost amînat în repetate rînduri. Inițial se preconiza că lucrările de reabilitare a acestei străzi vor fi încheiate în ianuarie 2016. Însă, la scurt timp, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a amînat termenul de dare în exploatare pînă la mijlocul anului curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав