X 
Cutremure stiri: 502

Cristina Pintilie începe o nouă etapă în viața sa (FOTO)

24 mai. 2016,, 09:15   Showbiz
4661 0

Cristina Pintilie începe o nouă etapă în viața sa
Foto: facebook.com

După ce a adus pe lume un băiețel, viața ei s-a schimbat și nu doar pe plan familial, dar și pe cel muzical. Interpreta Cristina Pintilie și-a făcut o schimbare de look și e pusă serios pe treabă.


Se va lansa într-un alt gen de muzică decît cel cu care s-au obișnuit admiratorii ei, alături de Alex Calancea Band.

Cum a început să pășească pe calea muzicii, care sînt reușitele ei în prezent și cu ce mai urmează să impresioneze, interpreta a povestit într-un interviu în cadrul emisiunii „Prima oră”, de la canalul Prime TV.

- Cum te simți acum?


Mi-am intrat în forțe pe deplin. Perioada de sarcină și naștere a copilului mi-au priit, au fost foarte potrivite, avînd puțin răgaz să-mi adun gîndurile, să mă concentrez pe ceea ce vreau să fac în continuare. Uneori ai nevoie de un refugiu ca să te aduni și iată acum urmează o altă etapă în viața mea, cu un alt gen de muzică, alături de Alex Calancea Band. O altă Cristina Pintilie, dacă vreți, care va cînta melodii pop-rock.

- Tu ești o artistă iubită de public. Cum a fost pînă aici? De la ce vîrstă ai început să cînți?


Am început să cînt de mică, de foarte mică, de pe la 4-5 ani, atunci cînd mi-am încercat puterile în cadrul unor concursuri. Am abordat mai întîi muzica populară, deoarece așa a fost să fie – am ajuns să cunosc o mare interpretă – pe Maria Iliuț, care mi-a fost și prima profesoară de canto. Cu ea am învățat ce înseamnă să cînți muzică populară, folclor adevărat. Am preluat și multe melodii din repertoriul ei.

Apoi mi-am făcut studiile la liceul de muzică, unde am studiat vioara, pianul. Am urmat Conservatorul, unde la fel am studiat vioara clasică, am făcut canto. Cred că au fost cei mai frumoși și mai rodnici ani ai mei, pentru că am și călătorit foarte mult în calitate de violonistă. Eram membră a unei orchestre și așa am cunoscut lumea din afară, am înțeles cam spre ce genuri înclina balanța mea. În afară de muzică populară și romanțe, cîntam și alte melodii. Nu aveam foarte multe, cîntam mai mult coveruri.

Toată lumea mă provoca cu idei, iar pentru mine acestea erau ca niște lecții. Am ascultat foarte mult, m-am implicat, am cerut sfatul profesioniștilor pentru a cînta un anume gen foarte bine.

- Te-ai așteptat la un asemenea feedback din partea ascultătorilor sau te-a speriat un pic, nefiind pregătită?!


Eu întotdeauna am fost apreciată, chiar de mică. Nu știu cum se întîmpla că toată lumea era cu ochii pe mine. Pe parcurs am încercat să mă cizelez în așa mod, încît să fiu sinceră față de mine, să fiu competentă în ceea ce fac. Faptul că lumea îmi spunea că trebuie să am studii m-a ambiționat să studiez foarte mult. Acest lucru este bun, dar și nu prea, deoarece școala clasică pe care am făcut-o m-a cam limitat. Astăzi încerc să mă depășesc, să fiu cît mai dezinvoltă, mai diferită în scenă pentru a nu mă plictisi eu, în primul rînd, și a nu-mi plictisi publicul.

- De obicei, un artist nu are dreptul să fie trist. Atunci cînd iese în scenă trebuie să fie fericit, să emane energie pozitivă. În care cazuri nu poți cînta?



Eu sînt, probabil, o fericită. Nu am avut situații în care să nu pot cînta. Am avut situații cînd mi s-a pus un nod în gît și a fost dificil să-mi îmbrac zîmbetul cînd am ieșit în scenă, chiar dacă aveam o mică problemă de sănătate sau altceva era la mijloc. Cu toate acestea, am reușit să depășesc acest gen de momente și chiar nu-mi doresc să ajung vreo dată să trăiesc asemenea sentimente puternice care să nu-mi permită să pot cînta.

- Ce relații ai avut cu părinții tăi și ce sfaturi îți sînt de ajutor astăzi în educația copilului tău?


Vin dintr-o familie unde s-a cîntat. De aici am prins și eu dragostea de cîntec în primul rînd, am început să fac diferența între folclor autentic și muzică scrisă la comandă. Acest lucru îl încerc și eu acum, avînd un băiețel. Încerc să-i arăt cît mai multă muzică, diversă. Chiar din perioada sarcinii, deja vorbeam cu el, îi spuneam cine cîntă, cum cîntă, făceam o mică analiză. M-am convins de faptul că ei sînt foarte atenți încă din burtică și că au o memorie extraordinară. Îi pun melodii pe care le-a auzit pe cînd era în burtică și în acel moment se oprește, de parcă este hipnotizat.

- Observ o schimbare de look. De ce ai optat pentru el?


Da, așa este: În primul rînd, pentru o femeie, orice schimbare dă bine, îi creează o stare de încredere, idei noi. Am decis să abordez un alt gen de muzică. Pentru această perioadă am zis să fie o altă Cristină, mai luminoasă, mai senină. La început mi-a fost greu, dar mă bucur că am făcut această schimbare și chiar vreau să mă mai schimb.

- Cînți la foarte multe petreceri, ești o artistă solicitată. De ce crezi că se întîmplă astfel?


Pentru că lucrez cu oameni pe care îi vezi foarte aproape, pentru că interacționezi cu ei direct, nu doar prin cîntec, dar și verbal. Eu poate am fericita ocazie să cunosc lume care mă invită, mă solicită, aceasta însemnă că ei mă doresc la petrecere, au plăcerea să fiu alături de ei. Dar se mai întîmplă să cînt pentru un public care poate nu mă cunoaște atît de bine sau care pentru prima dată mă aude și eu zic: „Prima impresie chiar contează!”. Cînd ești într-o sală de concerte poate spectatorul este impresionat într-un mod anume, cînd ești la o petrecere – toată lumea este mai degajată, mai relaxată. Atunci, chiar dacă artistul își face lucru la maximum, oricum lumea nu este atît de atentă pe tine să savureze fiecare clipă, fiecare emoție pe care vrei să o transmiți. Cu toate acestea, lumea care mă aude pentru prima dată îmi zice: „De astăzi o să fim fanii tăi”. Un artist trebuie să știe să cînte în orice situație, pe orice scenă, chiar și improvizată, nu contează. Important este să iubești ceea ce faci și să dăruiești din talentul tău.

- Ți se întîmplă lucruri ciudate?


Da, mi s-a întîmplat să cad, s-a întîmplat să mă împiedic, să-mi rup rochia, s-au întîmplat de toate. Oriunde merg, am cu mine două ținute, lecția asta am învățat-o!

- Simți din partea colegilor o atmosferă prietenoasă?


Aparent este prietenoasă, dar s-au creat așa niște găști, adică fiecare s-a împărțit după genul pe care-l cîntă. Eu, fiind liberă profesionistă, merg acolo unde sînt invitată. Și zic așa: „Fiecare om are locul său sub soare, fiecare artist își găsește spectatorul pe care îl merită”. N-o să găsiți un scandal unde este implicat numele meu și asta deoarece nu-mi place să fiu în relații apropiate cu colegii mei. Atunci cînd lucrăm împreună, este un proces foarte serios, important, ca să iasă un rezultat foarte bun, iar cînd există prietenii, multe lucruri se reduc la niște chestii de amatorism.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав