Cutremure stiri: 502

În categoria sa, motorul pe benzină Turbo PureTech din Grupul PSA al doilea an consecutiv a obținut premiul «Motorul anului 2016»

6 iun. 2016,, 16:50   Ştiri Auto
3186 0
Фото: noi.md

Al doilea an consecutiv motorului pe benzină Turbo PureTech îi este conferit premiul«Motorul anului» în categoria respectivă.
La 1 iunie, în cadrul celui de-al 18-lea concurs«Motorul anului», la Stuttgart, juriul compus din jurnaliști din diferite țăria acordat premiul anului2016 în categoria«Motoare1,0 l– 1,4 l» motorului pe benzinăTurbo PureTech 1,2 l, elaborat de GrupulPSA. Acest premiu pentru a doua oarămarchează succesul motorului, produs de întreprinderea industrială Francaise de Mecanica din Duvrene (departamentul Pas-de-Calais).
Extinderea șirului de motoare pe benzină de nouă generație a Grupului PSA
Dat fiind succesul comercial al acestei familii de motoare pe benzină, Grupul PSA își va spori capacitățile de producere. Din 2014 întreprinderea din Duvrene a produs cca 370 000 motoare turbo PureTech. Către anul 2018 volumul anual de producere urmează să sporească cu 670 000 motoare, inclusiv din contul utilizării capacităților suplimentare a întreprinderii din Tremere (Mozel).
Reducerea consumului de combustibil și a nivelului de emanații CO2, optimizarea caracteristicilor automobilului
Motorul pe benzină Turbo PureTech, protejat de 120 brevete, asigură reducerea consumului și a emanațiilor de CO2 cu 18% , comparativ cu predecesorii lui cu 4 cilindri. Motorul deține două recorduri la consumul de combustibil. Primul a fost demonstrat în Europa în a.2014 – motorul era cuplat cu o cutie de viteze mecanică. Cel de-al doilea record – în anul curent, în China, cuplat cu o cutie automată: consumul de combustibil a constituit 2,93 l / 100 km; un rezervor plin e suficient pentru parcurgerea unei distanțe de 1878 km. Caracteristicile acestui motor au fost recunoscute printre cele mai performante pe piață; începând cu regimul scăzut, el asigură îmbinarea optimală a cuplului și puterii (130 c.p. - 230 Нм).
Motoarele 1.2 PureTech 110 c.p. și 1.2 PureTech 130 c.p. sunt instalate pe automobilele din segmentele B și C. Instalat pentru prima oară, în martie,2014, pe un Citroën C4 Picasso și Peugeot 308, motorul PureTech este utilizat în cazul a peste60 de modele de automobile din lume. Înparticular, penoulmodelPeugeot3008, lansat la 23 mai,2016.
Cu această ocazie directorul departamentului unități de propulsie și șasiu, Grupul PSA, Cristian Chapelle, spune: «Acest premiu, care ni se conferă al doilea an consecutiv, confirmă posibilitățile tehnologice ale Grupului PSA în domeniul optimizării motoarelor și reducerii impactului asupra mediului ambiant la asigurarea caracteristicilor excelente».
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав