Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Decizia finală: Domnica Manole va fi cercetată penal

24 iun. 2016,, 16:37   Societate
2630 0

Decizia finală: Domnica Manole va fi cercetată penal
Foto: moldova24.info

Curtea Supremă de Justiție a respins astăzi solicitarea magistrate Domnica Manole, de a suspenda decizia Consiliului Superior al Magistraturii din 31 mai, privind începerea urmării penale pe numele ei, transmite NOI.md


În încheierea Colegiului Curții Supreme de Justiție se menționează că „reclamanta a înaintat cerințe de aplicare a măsurilor de asigurare, fără a prezenta careva probe plauzibile ce ar indica asupra necesității aplicării acestora, care să demonstreze că neaplicarea măsurilor respective ar crea dificultăți judecătorești sau ar face imposibilă executarea hotărîrii judecătorești, or că aceste măsuri ar urmări scopul de a preveni o pagubă eminentă”.



La rîndul său, Domnica Cemortan a declarat pentru jurnal.md că încheierea CSJ nu a fost imparţială pentru că a fost emisă de judecători care nu puteau participa în acest proces. ”În privinţa judecătorilor Iuliana Oprea, Galina Stratulat şi Ion Druţă a fost aplicată sancţiune disciplinară, iar raportor al cauzei a fost Domnica Manole. Deci dumnealor nu puteau fi imparţiali. Aceşti judecători au fost sancţionaţi cu mustrare, iar decizia a fost contestată de Ministerul Finanţelor care consideră că este prea blândă. Legea obligă fiecare judecător să fie recuzat când există conflict de interese. Mi-au sfidat în modul cel mai grav dreptul meu la un proces independent. Dacă îşi permit acest lucru faţă de un judecător cu o experienţă de 25 de ani, care ştie foarte bine prevederile legii, despre ce fel de justiţie faţă de cetăţeni mai vorbim?”, a menţionat Domnica Manole.



CSM a dat curs la 31 mai demersului procurorului general interimar, privind ridicarea imunităţii pentru magistrata Domnica Manole, pentru a fi cercetată penal. Asta deoarece ar fi luat deciziei de a obliga Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul republican de modificare a Legii Supreme privind alegere șefului statului de către cetățeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?