Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Recursul avocaților lui Ilan Șor a fost respins

30 iun. 2016,, 13:38   Societate
4089 3
Șor rămâne în arest. A fost adus în vestă antiglonț la decizia CNA
Foto : zdg.md

Primarul Orheiului și omul de afaceri Ilan Șor rămîne sub arest preventiv.


Recursul apărării suspectului a fost respins astăzi, 30 iunie. Decizia a fost adoptată în jurul orei 13:30, relatează NOI.md.

Argumentele aduse de avocații lui Șor, care au insistat asupra necesității de a schimba măsura de arest preventiv, din cauza sănătății precare a inculpatului, ținînd cont de faptul că de mai multe ori i-a fost chemată salvarea, nu au fost convingătoare pentru judecători. De asemenea, apărarea a declarat în repetate rînduri că Ilan Șor, din momentul deschiderii primul caz penal, în 2014, a cooperat îndeaproape cu organele de anchetă și că s-a prezentat la toate interogatoriile.

Procurorul Procuraturii Anticorupție Adriana Bețișor a explicat că decizia ca Ilan Șor să fie escortat la Centrul Național Anticorupție este determinată de temerile organelor de anchetă, legate de faptul că în liberate suspectul poate exercita presiuni asupra martorilor.

De menționat că Ilan Șor a fost reținut în seara zilei de 22 iunie, după un interogatoriu la Centrul Național Anticorupție. El este acuzat în mai multe cazuri de escrocherii în proporții deosebit de mari și spălare de bani.



Vineri, 24 iunie, Judecătoria Buiucani a aprobat cererea procurorilor de plasare a lui Ilan Șor în stare de arest preventiv pentru 30 de zile. Ca răspuns la această decizie a apărării, suspectul a depus o cerere de recurs la Curtea de Apel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав