Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Membrilor „grupului Petrenco” li s-a permis să părăsească Chișinăul

4 iul. 2016,, 16:05   Societate
2648 1
Членам «группы Петренко» разрешили покидать пределы Кишинёва
Foto: realitatea.md

Judecătoria a admis demersurile procurorilor privind prelungirea controlului judiciar a „grupului Petrenco” încă cu 30 de zile.


Totodată, acestuia i s-a permis să plece în afara municipiului Chișinău, ieșirea de pe teritoriul Moldovei fiind în continuarie interzisă, relatează NOI.md.

În cadrul ședinței din 4 iulie judecătorii au decis să satisfacă recursul avocaților „grupului Petrenco” privind ieșirea în afara orașului în legătură cu condițiile de muncă. Potrivit avocatei Ana Ursachi, „inculpații sînt lipsiți de dreptul la muncă, o bună parte din ei sînt părinți și sînt responsabili pentru întreținere, dar aflarea mai mult de 8 luni fără serviciu și fără salariu este serios. Un inculpat are o îndemnizație de 700 de lei, altul se află în spital din cauza diabetului zaharat și necesită a fi tratat în afara Chișinăului, dar și altul care este membru unui partid, care nu poate pleca peste hotare”, a explicat avocata.

Precedenta hotărîre privind prelungirea controlului judiciar membrilor „grupului Petrenco” a fost adoptată la 29 iunie. Procurorii au insistat asupra acestui lucru, în pofida faptului că unul dintre acuzaţi, Oleg Buznea, diagnosticat cu diabet zaharat, s-a simțit rău și a fost spitalizat în noaptea înaintea ședinței.

Președintele Partidului „Casa Noastră – Moldova”, liderul mișcării „Blocul roșu” Grigore Petrenco şi cei şase susţinători ai săi au fost reţinuţi la 6 septembrie, în cadrul acţiunii de protest din faţa sediului Procuraturii Generale. La 22 februarie membrii grupului Petrenco au fost transferați în arest la domiciliu. La 26 aprilie, prin hotărîrea Judecătoriei sectorului Rîșcani aceștia au eliberați din arest la domiciliu, însă li s-a instituit control judiciar, cu interdicția de a părăsi orașul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?