X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Istoria demiterii lui Gofman de la CNA

14 iul. 2016,, 13:25   Politică
5360 4

Почему Гофмана уволили из НЦБК
Foto: crime.md

Fostul angajat al Centrului Național Anticorupție Mihail Gofman a fost verificat amănunțit de către CNA înainte de a fi demis.


O serie de documente trimise pe adresa AGORA dezvăluie cum se desfășoară procedura de „monitorizare a stilului de viață” a anagajaților. Astfel, din documente reiese că funcționari ai CNA l-au supravegheat pe acesta la domiciliu și l-au pus să treacă testul poligraf, pentru a vedea dacă „stilul de viață” corespunde Codului de conduită a colaboratorului CNA. Curios însă este faptul că dispoziția de supraveghere a angajatului a fost semnată în luna iulie a anului 2013, iar informațiile despre averea acestuia au apărut abia în 2014.

Context: Pe 6 martie 2014 în Ziarul de Gardă apărea o investigație în care Gofman era caracterizat drept „cel mai bogat angajat de la CNA”. Atunci, averea lui Gofman a fost adusă în vizorul opiniei publice, iar acest lucru se pare că a servit drept motiv de demitere.

„Povestea demiterii” începe însă mai devreme, pe 18 iulie 2013. Atunci, un ordin ce prevede „monitorizarea stilului de viață a angajatului în scopul verificării corespunderii nivelului de trai al angajatului cu nivelul de remunerare a acestuia și persoanelor cu care duce un trai comun” a fost semnat de către directorul instituției. Ulterior, pe 7 noiembrie 2013 Gofman a fost invitat să susțină testul poligraf.





Deși a fost monitorizat mai bine de jumătate de an, fostul angajat a fost demis din funcție abia după ce în presă a apărut materialul din Ziarul de Gardă, pentru „cauzarea de prejudicii imaginii Centrului după materialele din presă”.

Nu înainte de a fi întocmit pe acesta un raport amănunțit.

DOC

În final, Gofman a fost eliberat din seriviciu pe data de 16 aprilie 2014.



Amintim în context declarația liderului PPEM, Iurie Leancă, făcută la 28 iunie curent. „Gofman a fost demis în aprilie 2014 de CNA la insistența mea, pe motivul unor dezvăluiri din presă, și am aflat că a mai fost concediat anterior”, a declarat Leancă la un briefing de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?