X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Şedinţa Curţii de Apel în cazul "grupului Petrenco" a fost amînată

14 iul. 2016,, 16:05   Politică
2257 0
Заседание Апелляционной палаты по делу "группы Петренко" перенесено
Foto: newsmaker.md

Şedinţa Curţii de Apel Chişinău (CAC) în cazul "grupului Petrenco" a fost amînată pentru 19 iulie, motivul fiind starea de sănătate a avocatei Ana Ursachi.


Preşedintele Partidului "Casa Noastră-Moldova", Grigore Petrenco, a comunicat că, la şedinţa de săptămîna viitoare, pentru a treia oară va fi contestată decizia Judecătoriei Rîşcani privind aplicarea controlului judiciar în privinţa membrilor grupului.

"Practic nu avem şanse ca Curtea de Apel să modifice această măsură discriminatorie. Noi considerăm că prin acest control judiciar ne sînt violate drepturile civile stipulate în Constituţie. Şi anume – noi nu putem pleca din ţară şi nu avem dreptul să participăm la acţiuni de protest. Este o decizie ilegală. Dacă Curtea o va lăsa în vigoare, atunci, conform procedurii, nu o putem ataca la Curtea Supremă de Justiţie – decizia este definitivă. Astfel, intenţionăm să pregătim un pachet de documente pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)", a spus fostul deputat.

El a mai informat că membrii grupului vor cere Curții de Apel să le permită desfăşurarea unei acţiuni de protest la Chişinău, pe strada Bulgară, 41.

"Este adresa casei în care locuieşte Vlad Plahotniuc. Acum un an, cu forţa a fost demontat "Orăşelul Libertăţii". Vrem să cerem instanţei să ne ofere posibilitatea de a ne exprima protestul cu prilejul aniversării unui an de la demontarea corturilor manifestanţilor", a spus Petrenco, menţionînd că încetarea forţată a pichetului la casa antreprenorului deja este examinată la CEDO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?