Cutremure stiri: 506

„Coridor Verde” la 4 posturi vamale din Republica Moldova

19 iul. 2016,, 16:20   Societate
4220 0
Таможенная служба ввела «Зеленый коридор» на четырех пограничных постах
Foto: noi.md

Cetăţenii care traversează frontiera prin posturile vamale Sculeni, Leuşeni, Giurgiuleşti şi Tudora vor beneficia de simplificările prevăzute de introducerea Coridorului Verde.


Astăzi a avut loc, evenimentului de inaugurare a sistemului de două coridoare, desfăşurat la Sculeni.

Sistemul este utilizat pentru a accelera traficul de mărfuri şi călători, dar şi pentru a optimiza controlul vamal în baza principiului selectivităţii şi analizei de risc. Prin urmare, cetăţenii care nu deţin bunuri ce necesită a fi declarate pot opta pentru Coridorul Verde, în timp ce Coridorul Roşu este destinat persoanelor care transportă mărfuri care presupun achitarea taxelor vamale aferente.

Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a declarat: „Unele măsuri necesită fonduri și introducerea acestora durează mai mult. Azi Serviciul Vamal introduce Coridorul Verde la patru posturi de frontieră. E un pas înainte către un serviciu vamal mai aproape de nevoile cetățenilor.”

La rîndul său, Vitalie Vrabie, a spus: „Prin măsurile întreprinse, ne propunem să asigurăm fluidizarea traficului de mărfuri şi călători, precum şi reducerea timpilor de aşteptare în vamă, menţinînd, totodată, rigorile de control aferente procesului de vămuire.”

În primul semestru al acestui an, pe punctul de trecere Sculeni fluxul persoanelor a constituit 1 132 071 de traversări, fiind semnalată o creştere de 42% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar comparativ cu perioada analogică a anului 2014, se atestă o majorare de 115% a fluxului de călători.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав