X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Wikileaks anunță „adevărul” despre Turcia

20 iul. 2016,, 11:10   Externe
2898 0

WikiLeaks опубликовал около 300 тысяч писем партии Эрдогана
Foto: blastingnews.com

Site-ul Wikileaks a publicat 300.000 de emailuri de pe serverul intern al partidului AKP, partid aflat la guvernare în Turcia.


Printre acestea se numără și 90 de mesaje în care este inclusă România. Wikileaks a publicat emailurile în replică la represiunea lansată de Ankara, după puciul eșuat. Cel puțin 45.000 de oameni au fost reținuți sau concediați după tentativa de lovitură de stat din noaptea de vineri spre sâmbătă.

294.548 de emailuri care au legătură cu formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan au fost date publicităţii de către Wikileaks. „Am verificat materialele şi sursa, care nu are nicio legătură cu elemente aflate în spatele loviturii de stat sau cu un partid sau stat rival”, se adaugă în comunicat Wikileaks, care a subliniat că nu este nici pro, nici antiguvernamental, ci serveşte “adevărul”.

Potrivit portalului, cele 300.000 de mailuri publicate sînt doar prima serie şi au fost obţinute de la 762 de adrese ale membrilor AKP ce încep cu litere de al A la I. Toate emailurile aparțin serverului akparti.org.tr, domeniul principalei forţe politice din ţară şi acoperă perioada cuprinsă între 2010 şi 6 iulie 2016, cu o săptămînă înainte de tentativa de lovitură de stat, mai scrie Russia Today.

„Ar trebui notat faptul că emailurile asociate acestui domeniu sînt folosite în general pentru chestiuni internaţionale, nu majoritatea chestiunilor interne sensibile”, a atras atenţia Wikileaks. ONG-ul a dezvăluit şi că unul dintre emailuri conţine o bază de date în Excel cu numerele de telefon mobil ale deputaţilor AKP.

Înainte de publicare, Wikileaks a anunțat că a fost ținta unui atac informatit şi a avertizat că entităţi guvernamentale turce ar putea încerca să interfereze cu publicare materialelor. Pe parcursul nopţii, atacurile au continuat, iar utilizatorii au avut dificultăţi în accesarea materialului.

Mai mult, Wikileaks a fost blocat în Turcia, adică adresa unde puteau fi accesate informațiile nu a putut fi accesată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?