X 
Cutremure stiri: 500

Opoziția înaintează moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip (VIDEO)

21 iul. 2016,, 11:44   Politică
3891 1
PSRM înaintează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip
Foto: meduza.io

Un grup de deputații PSRM, PLDM și PCRM au înaintat astăzi o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului Filip, notează NOI.md.


Inițiativa demiterii cabinetului de miniștri a fost semnată de 24 de deputați socialiști, șapte liberal-democrați și trei comuniști, întrunind în total 34 de semnături.

„Pornind de la situația creată, a fost negată inițiativa fracțiunii PLDM, inițiativă regulamentară pentru a fi audiat Guvernul în Parlament, am fost puși în situația să semnăm moțiunea de cenzură”, e declarat șeful fracțiunii PLDM, Tudor Deliu.

Spicherul Andrian Candu a calificat aceste acțiuni drept un act de trădare. „Să înțeleg că, politic vorbind, majoritatea v-a întins mîna ieri, iar astăzi răspundeți cu pumnul. Așa ajutați țara, vă mulțumim pentru înțelegere”, a ironizat Candu.

„Așa cum am promis în luna mai, vom face tot posibilul ca Guvernul să vină la raport în Parlament”, a menționat Igor Dodon.

Moțiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului și poate fi inițiată de 1/4 din numărul deputaților aleși. Pentru adoptarea moțiunii e nevoie de cel puțin 51 de voturi.






0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав