Cutremure stiri: 506

Ce îl asigură ambasadorul României pe Vladimir Voronin

22 iul. 2016,, 08:45   Politică
4881 6
Даниел Ионицэ: Поддержка Молдовы не направлена на присоединение ее к Румынии
Foto: mbc.md

Politica României de sprijinire a aspiraţiilor de integrare europeană ale Moldovei în niciun caz nu subînţelege aderarea Moldovei la România.


Despre aceasta a declarat noul ambasador al României la Chişinău, Daniel Ioniţă, la întrevederea cu preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin.

Diplomatul a subliniat că "obiectivul principal al misiunii sale în Moldova este acordarea sprijinului în continuarea reformelor orientate spre integrarea republicii în Uniunea Europeană".

Părţile au discutat situaţia politică şi social-economică din Moldova. Voronin a opinat că "întregul organism de conducere a ţării este paralizat de corupţie".

"Guvernarea, cel mai probabil, mizează că cu cît mai săraci vor fi cetăţenii moldoveni, cu atît mai uşor vor fi de manipulat şi mituit. Totodată, situaţia miliardului furat din sistemul bancar a rămas neclară, iar acordarea unor noi granturi şi împrumuturi Moldovei din partea României va motiva actuala guvernare la comiterea unui nou furt din bugetul de stat", consideră liderul comuniştilor.

Interlocutorii au mai discutat perspectivele de reglementare a problemei transnistrene, exprimînd opinia comună că soluţionarea acesteia "trebuie să se bazeze, în primul rînd, pe principiul integrităţii şi indivizibilităţii Republicii Moldova".



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав