X 
Cutremure stiri: 500

De ce Chirtoacă nu ia exemplu de la Transnistria? Cum arată Piața Centrală din regiune (FOTO)

22 iul. 2016,, 11:45   Societate
5755 6
Почему бы Киртоакэ не взять пример с Приднестровья? Как выглядит центральный рынок региона (ФОТО)
Foto: bloknot-moldova.md

Pe rețelele de socializare se duc discuții aprinse pe marginea postării activistului civic Aurel Bucureanu, dedicată Pieței Centrale de la Tiraspol.


El a relatat despre specificul pieței, anexînd și cîteva fotografii care vorbesc de la sine.

Astfel, potrivit activistului, în jurul pieței sînt cîteva parcări amenajate care poate găzdui în total circa 400 de automobile. Iar la intrare absolut gratuit se oferă cărucioare pentru cumpărături. Rafturile comerciale sînt ușoare și confortabile,și pot fi mutate în alt loc fără nici un efort. Există și rafturi de piatră cu mese din granit.
- Întregul teritoriu al pieței se află sub acoperiș, fiind protejat de ploaie și soare. În timpul caniculei printr-un sistem de conducte este distribuit aerul rece. Temperatura aerului devine confortabilă pentru toată piața, scrie activistul.

O atenție deosebită merită hala de lactate și cea de carne.

- Peste tot sînt frigidere, curățenie, încontinuu se face curățenie. Toate clădirile sînt dotate cu aer condiționat. Nici muștele nu zboară din cauză că în hală este răcoare, menționează Bucureanu.

Activistul este convins că piața de la Tiraspol a fost creată pentru cumpărătorii și vînzătorii care sînt iubiți și respectați, spre deosebire de Piața Centrală de la Chișinău.

- Și dacă priviți și gîndiți bine, întrebați-vă: care este atitudinea față de cetățeni la Chișinău și care este la Tiraspol?, conchide activistul.

Utilizatorii de rețele de socializare comentează în mod activ relatarea lui Bucureanu. Mulți au fost de părerea că Primarul General al capitalei, Dorin Chirtoacă, urmează să meargă într-o excursie la Piața Centrală de la Tiraspol.

- Să vadă cum trebuie să fie piețele de la Chișinău, au scris ei.

Mai jos sînt fotografiile Pieței Centrale de la Tiraspol, realizate de activist, iar aici poate fi accesată întreaga relatare al acestuia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав