Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Ivan Diacov: Procuratura Generală este obligată sa se autosesizeze în urma declarațiilor lui Usatîi

22 iul. 2016,, 13:19   Politică
5741 1

Foto: ipn.md

În urma declarațiilor lui Renato Usatîi precum că Vladimir Plahotniuc i-ar fi propus 1,5 milioane de dolari pentru a pleca din țară pentru trei luni, procurorul general interimar s-a pomenit într-o situație stupidă, susține fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, citat de NOI.md.


Potrivit lui Diacov, legea îl obligă pe Eduard Harunjen să se autosesizeze și să verifice veridicitatea acestei informații, ceea ce îl pune într-o situație complicată.

„Legea îl obligă să se autosesizeze și să intenteze un proces penal. Acesta e un pas simplu, dar obligatoriu. Mai departe e mai complicat. Să-l recunoască bănuit pe Usatîi pentru denunț fals – asta e imposibil de dovedit, îl va face erou. Să-l recunoască bănuit pe Plahotniuc – deschide Cutia Pandorei, ale cărei consecințe sînt imposibil de presupus. Dacă Eduard Harunjen nu ia nicio decizie, Usatîi rămîne cu imaginea de denunțător credibil, adică luptător pentru adevăr, iar procurorul rămîne bănuit că prin abuz de serviciu ascunde o crimă deosebit de gravă. Situația procurorului general este foarte gravă și dificilă”, a comentat fostul procuror al capitalei pe o rețea de socializare.

Ieri, în cadrul unei emisiuni la N4, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, i-ar fi propus 1,5 milioane de dolari, cerîndu-i să lipsească din Republica Moldova în perioada lunilor septembrie-noiembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?