Cutremure stiri: 502

Membrii Guvernului Gaburici și Leancă, vizați într-un demers depus la Procuratură

25 iul. 2016,, 11:20   Politică
4851 2

Foto: moldnews.md

Mișcarea Populară Antimafie va înainta un demers Procuraturii Generale, prin care îi va cere să verifice acțiunile întreprinse de membrii Guvernelor Leancă și Gaburici sub aspectul săvîrșirii abuzului de serviciu, notează NOI.md.


Liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, susține că deciziile Guvernelor Leancă și Gaburici din 2014 și 2015 de a elibera Băncii Naționale garanţii de stat pentru acordarea creditelor de urgenţă trebuie investigată de oamenii legii.

„Îi vom cere procurorului interimar să inițieze o anchetă pentru investigarea complicității factorilor de decizie la un cumul de infracțiuni legate de furtul miliardului. Considerăm că există semne că membrii Guvernului, prin trafic de influență, au săvîrșit un abuz de serviciu cînd au semnat acele garanții. Dacă ar exista o anchetă în acest caz, s-ar vedea cum au fost influențați membrii Guvernului, cum li s-a cerut și cu cît au fost plătiți pentru ca ei să voteze într-un fel sau altul”, a declarat astăzi Mocanu.

Activistul a mai menționat că recuperarea banilor sustrași din rezerva statului a fost deja pusă pe seama cetățenilor, imediat după acordarea garanțiilor de stat. În opinia lui, forțele politice cointeresate încearcă acum să distorsioneze percepția opiniei publice asupra furtului miliardului, prin răspîndirea unor informații false.

„Nicăieri în lume nu există o investigație asupra furtului miliardului, iar vestea și mai proastă este că nici în Moldova nu este investigat acest furt. Opinia publică este indusă în eroare cînd se afirmă că urmează a fi adoptat un proiect de lege ce bune banii furați pe seama cetățenilor, acest lucru s-a întîmplat deja. Dosarul Filat, declarațiile lui Șor – toate astea sînt elemente răzlețe, care mai degrabă distorsionează percepția publică asupra anchetei”, a adăugat Mocanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав