X 
Cutremure stiri: 504

Mesajul lui Filip către liderii opoziției

27 iul. 2016,, 10:40   Politică
3595 1

Mesajul lui Filip către liderii opoziției
Foto : diez.md

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului este un exercițiu pur demagogic, confuz din punct de vedere ideologic și lipsit total de soluții.


Astfel și-a început discursul premierul Pavel Filip astăzi, în fața deputaților, unde a fost chemat să prezinte bilanțul activității sale pentru jumătate de an, notează NOI.md.

Premierul a acuzat partidele de opoziție de faptul că tind să destabilizeze situația și să oprească țara din calea dezvoltării. Pavel Filip le-a reproșat în special liberal-democraților faptul că au semnat moțiunea de cenzură fără a citi argumentele invocate în textul documentului.

„Nu e o surpriză această moțiune, era prevestită de seria de moțiuni simple. Respect regula democratică, am însă toate argumentele pentru a combate această moțiune. Acum șase luni, Moldova se afla într-o situație dificilă. În 2015, a existat un risc serios ca Moldova să cadă în haos și anarhie. Țara am preluat-o chiar din mîinile PLDM, care au avut conducerea Guvernului timp de șase ani, dar astăzi nici nu au citit măcar ce au semnat, pentru că în moțiune sînt invocate probleme de care ei sînt responsabili”, a remarcat Pavel Filip.

Totodată, Filip a punctat că actualul cabinet de miniștri nu poartă răspundere pentru problemele sistemice acumulate în timp, invocate în textul moțiunii.

„Am un mesaj pentru liderii opoziției și stăpînii lor: nu ne oprim, mergem pînă la capăt, pînă la securizarea completă a acestei țări. Moțiunea nu este despre acțiunile Guvernului, ci despre nevoia unor partide de a opri ce se face bine în țară”, a subliniat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав