X 
Cutremure stiri: 506

PSRM bate alarma! Există riscul nevalidării alegerilor prezidențiale

1 aug. 2016,, 11:59   Politică
4630 2

Foto: ziarulnational.md

Partidul Socialiștilor a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la modificările operate în ultimele luni la Codul Electoral, inclusiv stabilirea datei alegerilor prezidențiale. Aceștia solicită magistraților să se pronunțe pe marginea constituționalității modificărilor legislative, transmite NOI.md


În opinia socialistului Vladimir Țurcan, noile modificări ar încălca normele revigorate de Curtea Constituțională în martie curent, potrivit cărora președintele R. Moldova urmează a fi ales în mod direct, ca pînă în anul 2000.
„Există zvonuri că cei de la guvernare, cînd vor vedea că nu cîștigă alegerile prezidențiale cel care nu-și doresc, vor găsi un gol în legislație și alegerile nu vor fi validate”, a declarat Țucran.

Potrivit socialistului, normele ar fi fost încălcate și la stabilirea datei de 30 octombrie drept dată a alegerilor prezidențiale.

Semnatarii sesizării consideră că în lume nu există așa prevedere ca președintele unei țări să fie ales prin tragere la sorți în cazul în care după turul doi se înregistrează egalitate de voturi. Această prevedere a fost votată de Parlamentul R. Moldova, iar potrivit socialiștilor, procedura privind votarea modificărilor la Codul Electoral în lectură finală s-ar fi desfășurat cu încălcări grave.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав